Είπαν για εμάς

Στέλεχος στη Διεύθυνση Διαχείρισης Εταιρικών Πιστοδοτήσεων Επέλεξα να παρακολουθήσω το συγκεκριμένο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στην αρχή της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας, γεγονός που με βοήθησε να διευρύνω το γνωσιακό μου υπόβαθρο και να αναπτύξω δεξιότητες που βρίσκουν καθημερινή εφαρμογή στην εργασία μου. Οι καταξιωμένοι και άψογα καταρτισμένοι διδάσκοντες δεν καταφέρνουν απλά να επιβεβαιώσουν την καλή φήμη του προγράμματος, αλλά εμπνέουν τους φοιτητές να ικανοποιήσουν στο έπακρο τις επαγγελματικές τους φιλοδοξίες. Με γνώμονα το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών καθώς και τη διαρκή ανάγκη για επιμόρφωση που απαιτεί το σύγχρονο επιχειρησιακό περιβάλλον, συστήνω αυτό το πρόγραμμα ανεπιφύλακτα.

Παύλος Μαούνης (2008-2010) | Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος

 

Κατέχοντας τεχνικό υπόβαθρο και ανάλογη εργασιακή εμπειρία, αναζητούσα τα εφόδια ώστε να είμαι σε θέση να εκτιμήσω ένα σύνθετο έργο και να “τοποθετήσω” ένα νέο προϊόν στην αγορά λαμβάνοντας στρατηγικές αποφάσεις και αξιολογώντας το ρίσκο. Το πρόγραμμα με εφοδίασε με την απαιτούμενη γνώση και μέθοδο ώστε να τα καταφέρω και κυριολεκτικά έδωσε ώθηση στην καριέρα μου ξεκλειδώνοντας πολλές νέες ευκαιρίες. Αξίζει επίσης να αναφέρω ότι επέκτεινα το επαγγελματικό και προσωπικό μου δίκτυο γνωρίζοντας άτομα που κατέχουν ηγετικές θέσεις σε μεγάλες εταιρείες της ελληνικής και ευρωπαϊκής αγοράς. Θα το συνιστούσα ανεπιφύλακτα.

Manos Reissis (2008-2010) | Product Manager – Upstream Systems S.A.

TOLIAS_THEODOROS_AUEBΤι ζητάμε από ένα Μεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc ; Συνήθως γνώσεις, αναγνώριση, πιστοποίηση, δεξιότητες, εφαρμογή στον επαγγελματικό βίο. Αυτό το Μεταπτυχιακό τα προσφέρει. Όμως αρκούν αυτά ; Ποιες είναι οι αξίες του ; Αξία για εμένα είναι αυτό που σου μένει μετά από καιρό. Είναι ο τρόπος του να αντιλαμβάνεσαι και να ερμηνεύεις τα πράγματα. Και εκτός πεδίου οικονομικής επιστήμης. Τι σχέση έχει ο ανταγωνισμός των βιολογικών ειδών με τον οικονομικό ανταγωνισμό των επιχειρήσεων ή των κρατών; Είναι απαραίτητη η ρύθμιση της αγοράς; Είναι αναπόφευκτα τα μονοπώλια ; Εδώ δίνονται απαντήσεις και κυρίως τρόπος να τις βρίσκεις.Είναι δύσκολα τα μαθηματικά του, τόσο ώστε να σε αποθαρρύνουν ; Όχι. Η γνώση δεν χρειάζεται να είναι δυσνόητη. Τα πιο σπουδαία πράγματα μπορούν να εξηγηθούν απλά. Αν τα κατέχει αυτός που στα μεταδίδει. Και εδώ οι άνθρωποι τα εξηγούν απλά. Εξηγείται το σήμερα ; Ναι. Η οικονομική θεωρία και τα παίγνια διαδέχονται εξαιρετικά το ένα το άλλο. Είναι μόνο για οικονομολόγους ; Όχι. Υπάρχουν αδυναμίες ; Ναι. Παντού υπάρχουν. Είναι όμως τίμιο ; Ναι.Οι συντελεστές του δίνουν αυτό που υπόσχονται και βελτιώνονται. Είμαι ευγνώμων που πέρασα από εδώ και χαιρετώ τους ανθρώπους του με νοσταλγία.

Θεόδωρος Τόλιας (2005-2007) | ΤΡΑΙΝΟΣΕ Διευθυντής επιβατικών μεταφορών.

The decision to undertake the Applied Economics and Finance postgraduate programme has proved to be one of the best I have made in my professional and academic life. The rigorous curriculum and support from world-leading faculty enabled me to effectively and efficiently transition from my engineering job to an international career in finance. The programme provides a deep understanding of economics and finance that proved instrumental in advancing my academic career. A phenomenal and unforgettable experience.

Sotirios Levakos (2009-2011) | Doctoral Researcher, Centre for Industrial Sustainability, Institute for Manufacturing (IfM), University of Cambridge

Το ΜΠΣ Εφαρμοσμένης Οικονομικής & Χρηματοοικονομικής αποτελεί μία χαρακτηριστική εξαίρεση στον παραδοσιακό κανόνα που προσδίδει μεγαλύτερη αξία στο εφόδιο της επαγγελματικής εμπειρίας, από αυτή ενός μεταπτυχιακού προγράμματος, στις απαιτητικές συνθήκες της Ελληνικής αγοράς εργασίας και επιχειρηματικής ανάπτυξης όπως αυτές εξελίσσονται στις μέρες μας. Τα γνωστικά αντικείμενα που καλύπτει το πρόγραμμα είναι πρακτικά εφαρμοσμένα στις ανάγκες της αγοράς, χωρίς παράλληλα να απουσιάζει η εστίαση στις θεωρητικές βάσεις που κάνουν τη διαφορά ανάμεσα στην αποστήθιση και τη διαμόρφωση του τρόπου χειρισμού οικονομολογικών και χρηματοοικονομικών προβλημάτων, ακόμα και για επαγγελματίες χωρίς ιδιαίτερη προηγούμενη εξειδίκευση στο αντικείμενο.

Μάριος Παπαδόπουλος (2012-2014) | Entrepreneur | VCI, Velti (Nasdaq:VELT; AIM:VEL), Sony SDCE

Ξεκίνησα το Μεταπτυχιακό στα Εφαρμοσμένα Οικονομικά και Χρηματοοικονομικά με στόχο να αποκτήσω γνώσεις γύρω από τους στρατηγικούς πυλώνες μιας σύγχρονης επιχείρησης. Μέσα από τον κύκλο σπουδών που προσφέρει σε συνδυασμό με την υψηλής ποιότητας διδασκαλία από καταξιωμένους καθηγητές στο χώρο τους είχα την δυνατότητα να εμπλουτίσω το γνωσιακό μου υπόβαθρο στην οικονομική επιστήμη αντιπαραβάλλοντας την ευρωπαϊκή πραγματικότητα και βρίσκοντας δημιουργικές λύσεις σε μείζονα οικονομικά ζητήματα. Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι η παρακολούθηση του προγράμματος αποτέλεσε μια πολύτιμη εκπαιδευτική εμπειρία και ένα πολύ σημαντικό εφόδιο για την επαγγελματική μου σταδιοδρομία ανταποκρινόμενο πλήρως στις υψηλές απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.

Δανάη Κολοκοντέ (2011-2013) | Business & Operation Analyst,Strategy and Analysis Department,CQS

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα <<Εφαρμοσμένα Οικονομικά με έμφαση στις Στρατηγικές Αποφάσεις>> ήταν η καλύτερη επιλογή για μια σειρά από λόγους. Οι καταρτισμένοι καθηγητές του προγράμματος με την πλούσια εμπειρία τους από τον χώρο των επιχειρήσεων σε Ελλάδα, Ευρώπη και Η.Π.Α. αποτελούν εγγύηση για τους φοιτητές του προγράμματος. Επίσης το περιεχόμενο των μαθημάτων αλλά και ο τρόπος διδασκαλίας πέτυχαν να κρατήσουν το ενδιαφέρον μου ζωντανό εν μέσω σημαντικών επαγγελματικών υποχρεώσεων για 17 μήνες. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα αυτό συμπλήρωσε άψογα το θεωρητικό υπόβαθρο και οδήγησε τη σκέψη (επαγγελματική αλλά και προσωπική) σε νέα πεδία. Συνιστώ ανεπιφύλακτα τη συμμετοχή νέων επαγγελματιών στο πρόγραμμα αυτό. Θα βγουν κερδισμένοι.

Ψαρρός Ιωάννης (2012-2014) | Head of Power and Emissions Trading, WATT+VOLT

 

mastrapasΤο μεταπτυχιακό μου έδωσε τη γνώση και την έμπνευση να ξεκινήσω το roomius.com, την 1η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτημάτων διαμονής. Στο μεταπτυχιακό μιλήσαμε για θεωρία παιγνίων, κίνητρα, σηματοδότηση, τιμολόγηση, ανταγωνισμό και όλα αυτά αποτέλεσαν τα υλικά για τη συνταγή του roomius. Το μεταπτυχιακό σου μαθαίνει τρόπο σκέψης. Δε θα ξεχάσω ποτέ το πρώτο μάθημα του Καθ. Βέττα, στο οποίο μεταφερθήκαμε νοητά σε ένα νησί, αλλά και την “παράσταση” που έδινε σε κάθε μάθημα ο Καθ. Γάτσιος.

Τάσος Μαστραπάς | Roomius.com | Συνιδρυτής – Υπεύθυνος Ανάπτυξης

 

 

«Επαγγελματικές ικανότητες που θα χρησιμοποιείς για χρόνια, αλλά θα μάθεις σε λίγο καιρό!!!
Σε καιρούς κρίσης, ο καθένας οφείλει να κάνει στον επαγγελματικό τομέα, ότι καλύτερο μπορεί και στο Πρόγραμμα μαθαίνει, με τον καλύτερο τρόπο, πώς να μετατρέπει τις καταστάσεις που αντιμετωπίζει, σε πλεονέκτημα υπέρ του. Κάθε απόφοιτος του Προγράμματος παίζει και έναν σημαντικό ρόλο στο μέλλον του ίδιου του Προγράμματος, καθώς εισάγει στην αγορά μια «καινοτομία» που τον κάνει πιο ανταγωνιστικό. H φήμη και το ακαδημαϊκό επίπεδο του Πανεπιστημίου από την άλλη, αποτελούν εγγύηση για το επαγγελματικό μέλλον των αποφοίτων. Το Πρόγραμμα βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων των Στελεχών της ελληνικής αγοράς για χρόνια και αυτό δεν έγινε με το να μένει στατικό και άκαμπτο, αλλά με σκληρή δουλειά τόσο από τους φοιτητές όσο και από τους καθηγητές. Η ελληνική οικονομία αλλάζει και εξελίσσεται μέσω νέων προκλήσεων και το Πρόγραμμα, μπορεί να εγγυηθεί στους αποφοίτους του ότι θα έχει αποτέλεσμα και θα τους κάνει να ξεχωρίσουν».

Βάσια Σπηλιοπούλου | Εθνική Τράπεζα Δ/νση Πιστοδοτήσεων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων | Τομέας Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου & Ανάπτυξης Προϊόντων | Στέλεχος Τομέα Πιστοδοτήσεων

 

Copyright © 2015 | Appliedeconomics.gr
Powered by WEST SA